Ferie i Toscana

– Din guide til ferie i Toscana

Udforsk San Gimignano

Beliggende i det centrale Toscana er San Gimignano en populær destination for dem, der besøger Italien i sommerferien. Hvert år besøger mere end to millioner turister byen for at få et glimt af de store tårne og smukke kunstværker.

Byen er velkendt for sin produktion af hvidvin eller Vernaccia di San Gimignano. På grund af det store antal turister, der gør stop i byen undervejs på deres rejse, er det bedst at udforske San Gimignano sidst på aftenen.

Beliggende på en bakke, var San Gimignano en lille landsby i det 3. århundrede f.Kr. og er opkaldt efter St. Gimignano, biskop af Modena. Byen er hjemsted for Saint Fina, hvis hjem den dag i dag kan ses. På grund af sin strategiske beliggenhed tjente byen som station for pilgrimme på deres rejse til Vatikanet. Den vigtigste beskæftigelse for byens indbyggere var handel med landbrugsprodukter. I det 14. århundrede udslettede en pestepidemi det meste af byens befolkning og svækkede økonomi.

Hvert år i juni måned afholdes en middelalderlig kostumefestival i San Gimignano. Den ældgamle tradition med ridderdyst håndhæves af de lokale. Du kan nyde noget fra det lokale køkken, der sælges i madboder. Kunst- og håndværksobjekter sælges også i denne periode. Musikere og gøglere underholder publikum. Parader og turneringer gennemføres som en del af festlighederne. Det er en god idé at planlægge din sommerferie i San Gimignano under de lokale festivaler, så du kan deltage i den lystige fest.