Ferie i Toscana

– Din guide til ferie i Toscana

Gode råd til din næste ferie i Toscana

Sommerferien begynder så småt at stå for døren for langt de fleste. Det betyder også, at der er mange tusinde danskere, der vender snuden mod syd og kører mod Italien og Toscana, der er blandt vores absolut foretrukne feriedestination. Toscana byder nemlig på det, som rigtig mange af os danskere sætter stor pris på. Der er et dejligt klima, der er smuk natur og så er der naturligvis ikke mindst en masse fremragende italiensk rødvin. Der er med andre ord mange gode grunde til at Toscana er blevet så populært et sted, som det er tilfældet.

Desværre er der alt for mange, der opholder sig alt for stationært, når de er kommet frem til deres destination, og slet ikke kommer ud og ser noget af alt det Toscana har at byde på.

Kom ud i naturen

Der er mange, der lejer et hus med pool, eller tager på en god campingsplads i Toscana, og så er det deres base. For mange betyder det også, at de næsten ikke bevæger sig væk fra den, eller kun lige snuser lidt omkring i området, og det er synd og skam, for Toscana er meget mere end det.

Toscana har noget af det smukkeste natur, man kan forestille sig, og det oplever man kun rigtigt, hvis man kommer ud i den. Så når du pakker bilen eller kufferten, så sørg for at få et par gode vandrestøvle med og kom ud i de toskanske bakker og bjerge,

Kør ud i det blå

De fleste der tager til Toscana har bil med, eller har en lejet bil på ferien. Det skal i udnytte. I stedet for at planlægge en dag, hvor i skal se en masse af de store kulturelle ting som det skæve tårn i Pisa og lignende, så kør ud i det blå.

At være på ferie handler for mange også om frihed, og der er ikke meget der giver mere frihed, end ikke at have nogen planer. Så tag ud og se naturen, stop hvis i ser et lækkert sted, det kan være et bjerg, en god restaurant eller måske en vingård. Ofte kommer de bedste oplevelser når man mindst venter det.

Besøg en vingård

Dette burde være selvskrevet, men alligevel er der mange der ikke gør det. Toscana har mange fantastiske vingårde, og langt de fleste vil meget gerne fortælle om deres vin og give rundvisninger, hvis man booker i forvejen.

Google dig frem til hvad der er i det område, hvor du bor, eller endnu bedre, spørg de lokale til råds.