Ferie i Toscana

– Din guide til ferie i Toscana

Historie og attraktioner i Siena

Siena er en by i Toscana i Italien og en af landets vigtigste turistmål. Familier og studerende på sommerferie skal besøge Siena for at beundre byens middelalderlige kunst og arkitektur.

Dens historiske centrum er blevet anerkendt som et af UNESCO’s verdensarvssteder.

I det 12. og 15. århundrede var Siena en vigtig by i Europa og husede Pre-Medici-banken, en af de rigeste i Italien. Byen havde også en blomstrende søfart og handel. I 1348 brød en stor pestepidemi ud og udslettede mere end to tredjedele af befolkningen. Det blev kaldt “Den sorte død”, og efter epidemien havde Siena svært ved at komme tilbage på fode. Det er også en af grundene til det ikke har været påvirket af moderniteten, dens middelalderlige byggestil er til stede den dag i dag. Efter anden verdenskrig blev Siena igen et succesfuldt turistcentrum. Dens velkendte bank, “Monte dei Paschi Di Siena«, som beskæftigede mange af Sienas bysbørn, genopstod også.

Domkirken i Siena har en smuk romansk byggestil. Dens indre består af en labyrint, en ottekantet prædikestol og nogle velbevarede renæssancekalkmalerier. Det huser også malerier af den berømte maler Duccio fra det 14. århundrede. Torvet Piazza del Campo er kendt for sit hestevæddeløb uden brug af sadler, kaldet Palio. Mange turister, der besøger Siena i sommerferien, planlægger deres rejse efter det tidspunkt Palio afholdes. Palazo Pubblico er en anden imponerende middelalderlig arkitektonisk perle i gotisk stil. Der er flere kirker yderligere i byen såvel som mange haver.

Du kan rejse til Siena fra Firenze med fly eller tog.