Ferie i Toscana

– Din guide til ferie i Toscana

Museer og paladser i Firenze

Firenze er hovedstaden i Toscana og en af Italiens vigtigste kunstneriske og arkitektoniske centre. Det er almindeligt anerkendt som en af verdens smukkeste byer og er kendt for sin rige historie og kulturarv.

En undersøgelse fra 2007 viste, at Firenze er øverst på listen over de mest eftertragtede turistmål i verden. Mange verdenskendte figurer har gjort Firenze til deres hjem, fra Florence Nightingale, Leonardo Da Vinci, Dante, Machiavelli, Michelangelo til Gucci og Roberto Cavalli.

Som Italiens ”kunsthovedstad” kan Firenze prale af flere museer og paladser. Uffizi er et af de mest velansete kunstgallerier i verden og huser værker af Da Vinci, Raphael, Botticelli, Donatello og mange flere. Turister på sommerferie i Firenze bør besøge Uffizi. La Galleria dell’Accademia er et vigtigt galleri, som udstiller de berømte værker af Michelangelo, herunder statuen af David, et kunstnerisk mesterværk.

Den Pitti Palace er en anden førsteklasses seværdighed i Firenze, som består af fem gallerier. De indeholder smukke renæssancemalerier, moderne kunst, sølv- og guldartefakter, teaterkostumer og smykker, porcelænel og vogne fra det 18. århundrede. Hvis du planlægger at besøge Firenze på din næste sommerferie, må du ikke springe Pitti Palace over. Det er en fascinerende kulturel, historisk og kunstnerisk oplevelse i sig selv.

Palazzo Medici Riccardi er et palads fra det 15. århundrede, der er kendt for sit æstetiske stenmurværk. Palazzo Vechhio, et gigantisk fæstningspalads fungerer som rådhus i Firenze. Palazzo Borghese er et fantastisk nyklassicistisk palads, der er berømt for sit meget udsmykkede indre.