Ferie i Toscana

– Din guide til ferie i Toscana

Kontrastfyldt ferie i Toscana

Toscana er en region fyldt med kontraster. Regionen er essensen af Italien, og byder blandt andet på betagende grønne bakkelandskaber, landsbyer der tager dig tilbage til middelalderen, klostre belagt i marmor, udsøgt vin og utrolig lækker mad.

Planlægger du en tur til Toscana, kan du nedenfor drage inspiration til din ferie, når vi giver gode bud til hvordan du kan få det maksimale ud af din rejse til den utrolige region.

Gå på opdagelse i flere tusinde års historie

Toscana er en af de få steder, hvor man lever i en moderne tid, men ikke har givet slip på sin flere tusinde års historie. Regionen består nemlig af mange byer, hvoraf de fleste emmer af den historie, som de har været præget af, og denne kan du mærke helt tæt på, når du befinder dig i de enkelte byer.

Tager du eksempelvis til Cortona, som er en gammel fæstningsby, oplever du masser af liv. Byen ligger ovenpå en gammel etruskisk by, og her kan du derfor se utrolig mange rester fra den gamle by.

Herudover er San Gimignano et perfekt eksempel på en by, hvor du kommer helt tæt på den gamle tid. Byen kaldes Middelalderens Manhattan, idet den består af 14 tårne, som er bevaret til dags dato, på trods af utallige krige og naturkatastrofer. Byen er fyldt med historie, og udover tårnene kan du blandt andet opleve den gamle fæstningsruin med en utrolig smuk udsigt over byen.

Oplev en perfekt blanding af afslapning og adrenalin

Udover at komme på historisk ferie i Toscana, har du også mulighed for at komme helt ned i gear og nyde tilværelsen. Toscana har nemlig nogle af de bedste vinmarker, og i mange forskellige områder rundt om i regionen kan du komme på vintur og nyde lækker mad og god vin.

Herudover kan du samtidig med din hyggelige vintur også komme på jagt. Toscanas terræn er nemlig ikke kun utrolig velegnet til at producere vin, men tilbyder også gode muligheder for vildsvinejagt.

Er du altså både til afslapning, men også til adrenalin-boostende oplevelser, så er dette en god mulighed.

Tag på kulturelt eventyr

Man må absolut ikke glemme regionens hovedstad, Firenze. Byen tilbyder dig alt det bedst indenfor kunst, kultur og historie helt tilbage fra renæssancen.

Som med de fleste store byer, er der utallige attraktioner, som du kan besøge. Blandt disse, er der nogle, som du ikke skal misse, når du besøger byen.

Især er katedralen og broen Ponte Vecchio et must-see. Her kan du finde mange små hyggelige butikker, der sælger en blanding af juveler, souvenirs, og smukt kunsthåndværk. Selvom du ikke umiddelbart skal købe noget, bør du helt klart besøge stedet og opleve den skønne stemning og den flotte kunst.

 

Ovenfor, gives et godt billede af hvor kontrastfyldt Toscana er. Tager du på ferie i regionen kan du kombinere mange forskellige slags ferier – eksempelvis kulturel og historisk ferie kombineret med afslappet og eventyrfyldt ferie, som illustreret ovenfor.

Herudover, er Toscana også velegnet til familieferien. Tøv derfor ikke med at besøge den utrolige region, og bliv masser af oplevelser rigere. Pak kufferten med alt fra babytøj til jagtstøvler og bliv klar til en kontrastfyldt ferie med masser af forskellige indtryk, der vil gøre dig utallige oplevelser rigere, og gøre det til en ferie du sent vil glemme.