Ferie i Toscana

– Din guide til ferie i Toscana

Smag på det italienske køkken?

Italien er berygtet for deres karakteristiske køkken med store gryder og pander, olivenolie og pasta i hvert et italiensk hjem og smagfulde retter i selskab med gode vine. Vi kigger nærmere på, hvilke steder, du skal besøge i det italienske land, hvis du vil komme helt ind under huden på folket og smage deres lokale specialiteter.

Oplev disse madbyer i Italien

Firenze:
Rejser du til Toscanas henrivende hovedstad Firenze, vil du blive beriget med gastronomi i særklasse. Byen ligger på top 1 over Europas bedste mad- og vin steder, og her er det muligt at forkæle smagsløgene med kvalitetsrige råvarer i form af lokale oste, vildt kød og fava-bønner. Når det kommer til vin, skal du nyde de italienske retter i selskab med Chianti vin eller prøv Vin Santo, der er en dessertvin.

Bologna:
På top ti listen, over Europas bedste mad- og vin steder, ligger Bologna nr. 5. Her får man pasta for alle pengene. Prøv den berømte ”kødsovs ragù bolognese”, eller forkæl dig selv med Tortellini al Brodo. Sande, originale pastaretter som Italien kun ved, hvordan skal laves.

Sorrento:
Ved Amalfikysten finder man den fantastiske by Sorrento, der er kendt for sin fabelagtige udsigt, og hvad bedre er, er at gastronomien i Sorrento er i top. Kombiner derfor smuk natur med smagfuld italiensk mad. I Sorrento bør man sætte tænderne i alt det gode lokale fisk fra havet langs Amalfikysten eller deres tomatsovs med cremet mozzarellaost, der går under navnet ”Gnocchi alla Sorrentino”. Sluk tørsten med en forfriskende, kold limoncello.

Bestil din rejse til Italien

Har sulten meldt sig undervejs, eller banker dit hjerte bare for Italien, er det bare om at finde kufferten frem og afsted. Om det er en afbudsrejse til Italien, kør-selv-ferie rundt i det støvleformede land, eller campingferie for hele familien, har Italien uden tvivl noget at byde en hver alder og interesse.