Ferie i Toscana

– Din guide til ferie i Toscana

På cykelferie i sydens sol

Kunne du godt tænke dig en aktiv ferie, hvor det hele ikke handler om badestrande og pools? Måske familien også er glad for forskellige kulturelle aktiviteter, hvor I er ude at se nærområdet. Det er enormt hyggeligt, men nogle gange er det også rart at prøve noget andet. Derfor kan det være, jeres næste ferie skal foregå som cykelferie.

Der er mange forskellige måder, man kan holde cykelferie på, og der er ikke noget facit for, hvad der er korrekt eller forkert. Nogle foretrækker selv at planlægge det, så familien måske har mulighed for netop badeferie eller lokale oplevelser, mens du suser landevejene i området tynde, mens andre bedre kan lide at have en planlagt rejse, hvor man følges med en gruppe, der alle har en fælles interesse for at cykle. Der er enormt mange gode cykeldestinationer indenfor Europa, så du kan med fordel prøve at se, om ikke I ikke kunne blive enige om et sted at tage hen i familien.

Få de lokale på banen

Hvis du begiver dig ud at cykle i udlandet, er det vigtigt, at du har alle fakta i orden. Det er en rigtig god idé at kende lidt til ruterne på forhånd, og her kan du med fordel forhøre dig ved lokale, der kender lidt til de forskellige cykelruter, så du kan få forskellige tips og tricks til de steder, du gerne vil hen. Mange ruter i Sydeuropa er kuperede, og du vil helt sikkert få trænet dine evner i bakker og bjerge – en hel del mere, end du er i stand til i Danmark.

Når du planlægger din tur, er det derfor også en god idé at have for øje, hvad det egentlig er, du godt kunne tænke dig. Er det flade landeveje med pludselige, stejle stigninger, eller er det jævne strækninger, der ikke ændrer sig alt for meget?