Ferie i Toscana

– Din guide til ferie i Toscana

Sådan får du råd til kulturrejser, når du går på efterskole

Vil du gerne have råd til både at gå på efterskole og tage af sted på kulturrejser? Her får du tips til, hvordan du kan få penge til både efterskoleophold og kulturrejser.

Det er ikke altid nemt at få råd til at rejse lige så meget, som du måske har lyst til. Hvis du samtidig går på efterskole, kan det være svært at have succes med finanserne. Det er eksempelvis ikke så let at finde et job efter skole, hvis du bor på en efterskole på Sjælland væk fra de større byer.

 

Odsherred Efterskole på Sjælland ligger i nærheden af en cafe, en grill, en dagligvarebutik og har faktisk også et jobcenter som nabo. Men det er ikke dét, der gør skolen et oplagt valg, hvis du drømmer om kulturrejser. Det er i stedet deres internationale udsyn og muligheden for, at du kan tage på kulturrejser sammen med dit efterskolehold. Efterskolen på Sjælland tilbyder udvekslingsbesøg på andre skoler rundt omkring i verden. Du kan også tage med på kulturrejser til Afrika eller et kortere smut til Sverige.

 

Går du allerede på efterskole uden kulturferier på skemaet?

Hvis du går på en efterskole på Sjælland, som ikke tilbyder alle mulige spændende kulturrejser, så må du i gang med at finde ud af, hvordan du i stedet kan komme afsted. Har du mulighed for at tage et weekendjob? Eller kan du ønske dig penge i julegave og fødselsdagsgave og spare sammen på den måde?

 

Måske vil du allerhelst afsted på kulturrejse med dine bedste venner. Men det kan være, at du kan overtale dine forældre til at betale for rejsen, hvis du tager afsted sammen med dem. Du kan måske argumentere med, at det er ved at være sidste chance for at tage på kulturrejser sammen som familie.

 

Snart får du travlt med uddannelse, og dine forældre har allerede opdaget, hvordan du er blevet gammel nok til at forlade dem for at tage på efterskole og bo væk fra dem. Lige om lidt er du voksen og skal ud på kulturrejse på egen hånd. Sådan nogle argumenter kan godt have en overtalende effekt på forældre, der måske savner at være sammen med dig over længere tid end når efterskolen holder weekend.

 

Husk også at argumentere for, at kulturrejser gør dig klogere på sprog og andre kulturer. Du lærer om verden og dens mangfoldighed og får brugt dine sprogkundskaber på en helt anden måde end ved at sidde i klasselokalet eller følge med på amerikanske YouTube-kanaler eller tv-serier. Og hvilke forældre ønsker ikke at få klogere børn?