Ferie i Toscana

– Din guide til ferie i Toscana

Planlæg din næste ferie til smukke Val d ‘Orcia

Et stort feriemål for dig næste sommer kunne være Val d’Orcia. Denne maleriske region i Toscana strækker sig fra bakkerne syd for Siena hele vejen op til Monte Amiata.

Val d’Orcia er et af UNESCO’s verdensarvssteder, respekteret for sine smukke landskaber og effektive regering. Bestående af små befæstede landsbyer er Val d’Orcia inspiration for renæssancemalerier og moderne postkort.

Byerne Radicofani, Pienza og Montalcino i Val d’Orcia er kendt for sine vine. Området er spækket med bakker, lunde, skove og vinmarker. Tag til Garfagnano for at nyde skønheden i bjergene. Tag til Mugello for at tage billeder af fæstninger og slotte med skovbaggrund. Val d’Orcia har også mange smukke kirker og klostre.

Den maleriske by Montalcino, der ligger på en bakke, har mange gamle bygninger og fæstninger i middelalderlig stil. Rødvin, eller Brunello di Montalcino, fremstilles i denne by. Din sommerferie i Val d’Orcia ville være ufuldstændig, hvis du ikke smagte denne berømte rødvin, som betragtes som en af Italiens bedste. Pienza har den ære at være en “ideel renæssanceby«, idet denne titel er skænket af pave Pius II. Nord for Val d’Orcia ligger San Quirico, en by med fæstningsmure. Nogle af dens vigtige attraktioner er Town Hall, Collegiata dei Santi Quirico og Horti Leonini Garden.

De termiske bade i Bagno Vignoni er en populær turistattraktion. Her gives mange terapeutiske behandlinger og skønhedsbehandlinger såsom mudderbade.