Ferie i Toscana

– Din guide til ferie i Toscana

Har du styr på kør-selv-ferien?

Går du og overvejer en kør-selv-ferie, er der en række faktorer, du skal overveje og tage stilling til. Du skal blandt andet i første omgang vurdere, om du har den rette bil, der kan klare turen.

Dernæst skal der tages stilling til nødvendige forsikringer, og der skal lægges en realistisk plan for turen. Alt dette kan du læse meget mere om nedenfor.

Den rette bil

Hvis du skal på kør-selv-ferie, skal du med garanti køre mange kilometer. Her er køreglæde og komfort vigtigt. Ligeledes er det væsentligt, at bilen kan klare turen. Oddsene for dette forbedres ved at have en nyere bil. Så hvis du alligevel går og overvejer køb af ny bil, giver det god mening at føre dette ud i livet før kør-selv-ferien. I forlængelse heraf skal du tage stilling til, om bilen skal købes eller leases. Det sidste nye og mest økonomiske inden for leasing er det såkaldte finansiel leasing. Her nedskrives bilens værdi løbende, så du efter brugsretsperioden kan vælge at betale bilen ud og beholde den eller sælge den. Ydelserne holdes nede, ved at man selv står for de løbende udgifter. Du kan også vælge at købe din nye bil. Sørg for at komforten er i top uanset hvad du vælger.

Styr på forsikringer og vejhjælp

Det er vigtigt at have styr på, at du har de rette forsikringer og vejhjælp inden turen. Skal du fx ud af Danmark, skal du huske at tjekke op på, at du har vejhjælp samt at denne vejhjælp dækker der, hvor du rejser til. Det er en tryghed, der sikrer dig og din familie økonomisk, hvis der skulle ske noget med bilen undervejs på turen.

Lav en plan for turen

Lange kør-selv-ferie til destinationer ude i verden kræver planlægning. Sørg for en realistisk plan med indlagte pauser og overnatninger. Her skal sikkerhed igen prioriteres, men også for at nyde turen undervejs til destinationen. Det er nemlig det, der er fordelene ved kør-selv-ferie, at man har frihed til at se og opleve undervejs. Især hvis du kører med børn, er pauser et must og oplevelser et krav.